Гончарук: рішення про включення опалення повинно прийматися місцевою владою / фото УНІАН

Рішення про початок опалювального сезону в окремому населеному пункті повинно прийматися місцевою владою, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу.

Читайте такожГаз для населення подешевшав з квітня на 32% - "Нафтогаз"

«Є загальне правило – якщо протягом трьох днів поспіль середньодобова температура опускається нижче +8 градусів, то опалення повинно включатися. У кожному конкретному випадку рішення про включення опалення приймається на місцях, місцевими органами», - сказав прем'єр.

Відео дня

«Тому може бути таке, що десь опалення включили, а десь ні, тому що десь температура вища, а десь - нижча. Десь може бути лаг у день-два через те, що органам для ухвалення рішення необхідний якийсь незначний час», - додав він.

Також, за словами Гончарука, проблему з запуском опалення в місті Сміла Черкаської області буде повністю знято до кінця тижня.

«Дійсно, цього року Сміла знову була одним із найбільш проблемних населених пунктів, з точки зору запуску опалення. Рішення ми знайшли, я думаю, що до кінця цього тижня проблема буде повністю знята. Не думаю, що є підстави переживати з приводу того, чи розпочнеться опалювальний сезон вчасно. Критичної ситуації там точно вже немає», - сказав він.

За словами прем'єра, через борги, застарілі комунікації, корупцію та інше запуском опалення доводиться займатися вручну.

Як повідомляв УНІАН, вчора 15 жовтня Гончарук у своєму відеоблозі заявив, що опалювальний сезон 2019/2020 років почнеться без проблем у всіх містах країни, крім Сміли та Нового Роздолу.

У листопаді 2018 року в місті Сміла (Черкаська обл.) за відсутності теплопостачання через борги теплопостачальної компанії перед "Нафтогазом України" було призупинено роботу шкіл та дитячих садків, лікарні працювали в обмеженому режимі. В місті було оголошено надзвичайний стан. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зриву опалювального сезону в Смілі в 2018 році.