Ілюстрація REUTERS

Державна компанія «Укртранснафта» - оператор нафтотранспортної системи України і російська нафтотранспортна компанія «Транснефть» домовилися про продовження транзиту нафти територією України до 1 січня 2030 року, повідомила прес-служба «Укртранснафти».

Читайте такожЗеленський ввів у дію рішення РНБО щодо невідкладних заходів енергетичної безпеки

«3 грудня 2019 року «Укртранснафта» і « Транснефть» уклали додаткову угоду до договору про надання послуг з транспортування нафти територією України, яка продовжує його дію на десять років - з 1 січня 2020 до 1 січня 2030 року», - сказано в повідомленні .

Відео дня

Повідомляється, що, крім пролонгації самого договору, додаткова угода актуалізує ряд його положень з урахуванням поточного стану на ринку послуг з транспортування нафти в регіоні.

При цьому базові принципи співпраці між підприємствами залишилися без змін, зокрема такі, як порядок оплати послуг і механізм взаємодії на рівні технічних служб двох нафтотранспортних операторів.

Зазначається, що укладення додаткової угоди гарантує безпечну і стійку роботу нафтотранспортної системи України на довгостроковій основі, створює грунт для завантаження системи транзитними обсягами нафти в напрямку країн Європи і забезпечує довгострокове стабільне джерело доходів «Укртранснафти».

Повідомляється, що документ підписали генеральний директор «Укртранснафти» Микола Гавриленко і віце-президент «Транснефти» Сергій Андронов в рамках Міжнародної конференції «Енергетика в 21 столітті» (м. Загреб, Республіка Хорватія). Під час зустрічі сторони також обговорили перспективи подальшої співпраці між компаніями.

Підписання документа відбулося відповідно до рішення акціонера «Укртранснафти» - НАК «Нафтогаз України» від 27 листопада 2019 року.

Довідка УНІАН. Компанія «Укртранснафта» є оператором нафтотранспортної системи України, яка включає 18 нафтопроводів загальною довжиною 4569 км, 51 нафтоперекачувальну станцію (НПС), 11 резервуарних парків загальною ємністю 1010 тис. кубометрів. Роботу НПС забезпечують 176 насосних агрегатів загальною потужністю електродвигунів 356,9 тис. кВт.