Ілюстрація REUTERS

Державна компанія «Укренерго», оператор Об'єднаної енергосистеми країни, в судовому порядку просить зобов'язати Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища узгодити інвестиційну програму компанії для подальшого затвердження регулятором.

Читайте такожКабмін має політичне рішення про зміну голів "Нафтогазу" та "Укренерго" - Оржель

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Відео дня

«Укренерго» судиться з Міністерством енергетики та захисту навколишнього середовища України, яке критично затягує погодження інвестиційної програми компанії на 2020 рік, щоб зобов'язати міністерство швидше узгодити цей документ», - йдеться в повідомленні.

У компанії підкреслюють, що без узгодження інвестпрограми з боку галузевого міністерства «Укренерго» не може подати її на затвердження в Національну комісію, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

«Якщо інвестпрограму на 2020 рік не буде погоджено до кінця поточного року, вже з 1 січня 2020 автоматично заблокується можливість для реалізації всіх проектів будівництва і реконструкції мереж, здійснення розрахунків з контрагентами-підрядниками, в тому числі - в рамках міжнародних інвестпроектів», - зазначає прес-служба компанії.

Як повідомляв УНІАН, «Укренерго» за підсумками минулого року спрямувала 2,7 млрд грн на реконструкцію підстанцій і будівництво ліній зв'язку, виконавши інвестиційну програму на рекордні 96%.

Довідка УНІАН. Національна енергетична компанія «Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію Об'єднаної енергосистеми країни. «Укренерго» є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства фінансів України.