Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" почала буріння свердловини 888 на Шебелинському газоконденсатному родовищі в Харківській області.

Читайте такожУкраїна і Польща спільно шукатимуть газ на Львівщині

Згідно з повідомленням компанії, свердловина 888 дозволить здійснювати видобуток газу з глибинних горизонтів. Очікується, що її стартовий дебіт становитиме близько 100 тисяч кубометрів на добу з подальшим зростанням. За умови успішного завершення буріння в червні наступного року, пошуково-розвідувальна свердловина може підтвердити наявність покладів газу, здатних забезпечити приріст балансових запасів до 1,5 мільярда кубометрів газу.

Відео дня

Зазначається, що проект реалізується в рамках контракту на надання комплексних технічних послуг з компанією Schlumberger, яка є одним зі світових лідерів у сфері нафтогазових сервісів.

У рамках контракту компанія Schlumberger буде надавати долотні сервіси, послуги з бурових розчинів, проводити геофізичні дослідження, а також здійснювати спуск обсадних колон, робити цементаж та гідророзрив пласта. Використання інтегрованого комплексу послуг спрямоване на мінімізацію аварійних ризиків та підвищення продуктивності свердловини.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти й газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.