Андрій Коболєв / Фото REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» не має наміру витратити отримані від російського «Газпрому» 2,9 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу без обговорення з Кабінетом міністрів України.

Читайте такожСанкції США проти "Північного потоку-2" допомогли Україні укласти новий контракт на транзит газу з Росією – Пристайко

Про це глава правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив в інтерв'ю, опублікованому на YouTube-каналі компанії.

Відео дня

«Гроші, які зараз перебувають у «Нафтогазу»... Ми чекаємо розмови з акціонером, тобто урядом: як уряд бачить дивіденди і податкову політику. Ми поки нічого з цього не витратили», – сказав він.

За словами Коболєва, у компанії немає планів направити кошти на погашення боргів компанії. Більш доцільним буде спрямувати кошти на проекти з додатковою економічною цінністю.

«Я вважаю, що з цих коштів гроші потрібно витрачати на речі, які не є проїданням, а в майбутньому будуть створювати додаткову економічну цінність. Такими речами я вважаю енергоефективність, такими речами я вважаю видобуток та інфраструктурні проекти», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня «Нафтогаз України» отримав від російського «Газпрому» 2,9 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу. Це дало можливість розпочати процес підписання нового контракту на транзит газу між Україною і Росією.