Ілюстрація REUTERS

До кінця лютого "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг", що входить до групи "Нафтогаз" планує розпочати закупівлю природного газу через електронний майданчик Української енергетичної біржі (КЕБ) на умовах редукціону, коли договірна ціна покупки буде визначатися за результатами торгів.

Читайте такожУкраїнцям обіцяють істотне зниження цін на газ

Згідно з повідомленням прес-служби "Нафтогазу", вихід на щоденній основі з ціною покупки та ціною продажу КЕБ дозволить "Нафтогазу України" стати основним маркетмейкером на вітчизняному ринку.

Відео дня

Зазначається, що вихід "Нафтогазу" на біржу в якості покупця природного газу українського видобутку в умовах надмірної пропозиції підтримає вітчизняні газовидобувні компанії та сприятиме розвитку видобутку газу в Україні.

Повідомляється, що зараз планується здійснювати купівлю природного газу на умовах поставки протягом наступного після торгів місяці. Оплата буде здійснюватися одразу після передачі природного газу, що дозволить гравцям ринку покращити власну ліквідність.

Плановий мінімальний щоденний обсяг закупівлі становитиме до 10 мільйонів кубометрів, розмір лотів - 1 мільйон кубометрів.

За умови успішного проведення торгів та зацікавленості з боку учасників ринку компанія планує розширити обсяги закупівлі та лінійку закуповуваних продуктів.

У компанії нагадали, що "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" активно реалізує природний газ на українській енергетичній біржі. Стартова ціна продажу "Нафтогазу" показує рівень ціни імпортного паритету.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.