Ілюстрація REUTERS

Секретаріат Енергетичного Співтовариства (EC) буде співпрацювати з Антимонопольним комітетом України (АМКУ) щодо можливого зловживання монопольним становищем з боку групи компаній ДТЕК у торговельній зоні «Острів Бурштинської ТЕС».

Про це йдеться у повідомленні Energy Community.

Зазначається, що до Секретаріату Співтовариства надійшла скарга про зловживання монопольним становищем в «Острові» з боку ДТЕК.

Відео дня

Читайте такожМінфін призначив трьох членів спостережної ради "Укренерго"

«Ймовірно, ДТЕК значно скорочує імпорт електроенергії зі Словаччини в «Острів», не використовуючи присвоєні йому трансграничні пропускні здатності. Цим він створює дефіцит електроенергії, доступної для продажу на ринку на добу наперед, водночас пропонує більше електроенергії на ринку, що балансує, де ціни вищі», – йдеться у тексті повідомлення.

Співпраця АМКУ з Енергетичним Співтовариством передбачає залучення з обох сторін національних органів.

Нагадаємо, АМКУ зобов'язав компанію "ДТЕК Західенерго" вжити заходів для запобігання обмеження виробництва електричної та теплової енергії на Бурштинській тепловій електростанції.

Тоді у прес-службі зазначили, що АМКУ вже почав розслідування щодо можливого зловживання монопольним становищем "ДТЕК Західенерго" на організованих сегментах ринку електроенергії в "Острові Бурштинської ТЕС".

Як повідомлялося, в листі виконуючого обов'язки директора відокремленого підрозділу "Бурштинська ТЕС" ПАТ "ДТЕК Західенерго" Олега Івахіва голові Бурштинського міської ради Роксолані Джурі йшлося про те, що з 22 листопада 2019 року Бурштинська ТЕС виведена в вимушений простій.

Раніше голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявляв, що електроенергія в Бурштинському енергоострові в результаті зловживання монопольним становищем "ДТЕК Західенерго" дорожче на 22%, ніж в ОЕС України.

Довідка УНІАН. Бурштинський енергоострів - виділена частина Об'єднаної енергетичної системи України, утворений Бурштинської ТЕС, Калуської ТЕЦ і Теребля-Рікської ГЕС і прилеглими електричними мережами.