Ілюстрація REUTERS

Спеціальне мито в розмірі 65% на імпорт вугілля, крім антрациту та коксівного вугілля з Росії вводиться з 15 квітня.

Читайте такожУкраїна обмежить імпорт електроенергії з Росії та Білорусі на час карантину

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України від 18 березня, яке опубліковано на урядовому порталі.

Відео дня

Постанова про введення спецмита для імпортного вугілля має винятки. Зокрема, це стосується вугілля марки "А" (антрацит), бітумінозного вугілля і коксівного вугілля для металургійної промисловості, а також вугілля марки "П" (пісне) для виробників електричної і теплової енергії.

Згідно з постановою, введення спеціального мита на імпорт електричної енергії, яке раніше анонсували на засіданні уряду, не передбачається.

Як повідомляв УНІАН, 18 березня на засіданні Кабінету міністрів України міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що з 1 квітня вводиться спеціальне мито в розмірі 65% на імпорт електроенергії і вугілля, крім антрациту та коксівного вугілля з Росії.

8 квітня Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала аукціони, на яких розподіляється пропускна спроможність міждержавних перетинів з Росією і Білоруссю на 2020 рік, що означає обмеження імпорту електроенергії з Росії й Білорусі на час дії карантину та 30 днів після його закінчення.