REUTERS

Про це повідомляє РИА «Новости».

Він зазначив, що на даний момент сума збитків підраховується, але може скласти мільярди рублів.

«Енергетична блокада спричинила великі ресурсні втрати Криму і Росії в цілому. Втрати обов'язково будуть підраховані - це збиток, який буде виражатися як у фінансовому, так і моральному плані», - сказав він.

Відео дня

Окупаційна влада Криму вважає, що до підриву ліній електропередачі в Україні причетний Меджліс, яку очолює Мустафа Джемільов. Претензії також будуть виставлені координатору блокади Ленуру Іслямову і іншим.

Читайте такожОкупаційна влада Криму заявила про готовність до прийому електрики з Краснодарського краю

Смирнов наголосив, що під час енергоблокади життя і здоров'я десятків тисяч кримчан були піддані ризику. «Це особливо ті, хто перебував у лікарнях і був підключений до апаратів штучного підтримання життєзабезпечення, а це тисячі людей. Безпосередньо смертельному ризику піддавалися новонароджені діти. У цій частині відповідальність організаторів блокади тільки збільшується», - сказав він.

Політична відповідальність, на думку Смирнова, лежить на українській владі, які не запобігли знеструмлення окупованого Криму.

Нагадаємо, окупанти в Криму закликали населення півострова "готуватися до гіршого" варіанту розвитку ситуації з електропостачанням.

Читайте такожЕнергоблокада Криму: жителям Сімферополя скоротили подачу електрики втричі

Як повідомляв УНІАН, в результаті підривів електричних опор в ніч на 20 листопада виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, за якими здійснюється енергопостачання території Криму.