Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив компанії GNG International Ltd. (Кіпр) і CEECAT Ukraine Finance Ltd. (Британські Віргінські Острови) створити підприємство ADM GNG East Ukraine Ltd.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі АМКУ.

У повідомленні наголошують, що, крім того, АМКУ дозволив CEECAT Ukraine Finance опосередковано придбати цілісні майнові комплекси семи автозаправних станцій (АЗС), чотири з яких знаходяться в Кривому Розі і ще три - на території Дніпропетровської області в селах Вільне, Широке та смт. Радужне.

Відео дня

Водночас, CEECAT Ukraine також отримала дозвіл на опосередковану покупку частини статутних капіталів ТОВ «Компанія «Мостком», ТОВ «Креатон», ПП «Віар» (усі Донецьк), ТОВ« Паливно-проектна компанія »(Київ) і ТОВ «Константа Д» (Кіровоград), що забезпечить покупцеві понад 50% голосів у вищому органі управління товариств.

Як повідомлялося, ПАТ «Концерн «Галнафтогаз» (Львів) створив спільне підприємство з інвестиційним фондом ADM Capital (Гонконг, Китай) для розширення своєї мережі автозаправних комплексів (АЗК) під брендом «ОККО». Інвестиції ADM Capital в СП склали 35 млн. дол.

Залучені кошти будуть спрямовані на розширення мережі заправок «ОККО» в східних регіонах країни, де до 2016 року побудують 65 заправок «ОККО».

В цілому стратегічний план розвитку концерну передбачає розширення мережі АЗК «ОККО» до 550 комплексів до 2016 року.

Подробиць щодо пайової участі в СП сторони не розголошують.

Довідка УНІАН. ПАТ «Концерн «Галнафтогаз» є одним із найбільших власників АЗС в Україні. Концерн володіє мережею з 301 сучасного автозаправного комплексу «ОККО». Всього компанії належить 327 АЗС. Компанія має 10 нафтобаз і 116 бензовозів.

У мережі «ОККО» працюють дві річкові заправні станції «ОККО», дві АГНКС «ОККО» та 123 автогазозаправних пункти зрідженого газу (АГЗП).

АЗК «ОККО» розміщені у всіх областях України та в АР Крим.