Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики України (НКРЕ), встановила «зелений» тариф на електроенергію, вироблену на Ботієвській вітряній електростанції компанії «Вінд Пауер» (ДТЕК) (Приазовський район, Запорізька обл.).

Про це УНІАН повідомили в Департаменті зі зв'язків з громадськістю ДТЕК.

У повідомленні наголошується, що «зелений тариф» на електроенергію, яка виробляється цією електростанцією, буде становити 11,3 євроцента за 1 кВт/год.

Відео дня

Раніше ТОВ «Вінд Пауер» отримало ліцензію на виробництво електроенергії строком на 20 років.

Сьогодні на території Ботієвської ВЕС завершено монтаж усіх тридцяти вітроустановок першого етапу будівництва станції, який реалізується в 2012 році.

У ДТЕК нагадали, що Ботієвська ВЕС, встановленою потужністю 200 МВт, є найбільшою вітроелектростанцією в Україні і першим проектом ДТЕК у сфері альтернативної енергетики.

Довідка УНІАН. «Вінд Пауер» - компанія у складі ДТЕК, яка створена в 2008 році і займається девелопментом та будівництвом вітрових енергетичних станцій (ВЕС) в Україні з метою подальшої експлуатації.

Загалом портфель проектів ТОВ «Вінд Пауер» (ДТЕК) включає два крупні вітрові парки, розташовані на узбережжі Азовського моря: "ДТЕК Приазовський» (Запорізька обл.) сукупною потужністю близько 500 МВт і «ДТЕК Мангуш» (Донецька обл.), орієнтовно 700 МВт.

ДТЕК - перша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ). Підприємства ДТЕК створюють ефективний виробничий ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, генерації й дистрибуції електроенергії.

Сегмент генерації представлений ТОВ «Східенерго» й асоційованою компанією ВАТ «Дніпроенерго», у якій ДТЕК володіє 47,55% акцій. За підсумками роботи в січні-вересні 2010 року сумарна частка цих компаній на ринку генерації електроенергії Україні становила 25,8%.