Українцям можуть компенсувати втрати за комуналку за січень субсидіями / фото УНІАН

Українцям можуть компенсувати втрати за комуналку за січень субсидіями.

Читайте такожУкраїнці отримали перші платіжки за комуналку в новому році (відео)Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив на засіданні Погоджувальної ради голів фракцій та парламентських комітетів.

"Є вже перші кроки, які були запропоновані урядом, прем’єр-міністр України сьогодні буде на засіданні Погоджувальної ради, а завтра він також буде на засіданні Верховної Ради виступати та відповідати на запитання депутатських фракцій та груп. Верховна Рада ніколи не стояла, не стоїть і не буде стояти осторонь від проблем людей, і, не дивлячись на те, що вже зроблено, я впевнений… що ми звернемось до Кабміну, щоб в максимально стислі строки напрацювати механізми, які б дозволили компенсувати, можливо, субсидіями всі ті втрати, які люди понесли та за січень місяць", - зазначив Разумков.

Відео дня

За його словами, парламент готовий за необхідності вносити зміни до законодавства, ухвалювати постанови, вносити зміни до державного бюджету, щоб виправити ситуацію.

Що цьому передувало

  • 13 січня "Нафтогаз" заявив про готовність забезпечити побутових споживачів газом за ціною 6,99 гривні/кубометр до кінця опалювального сезону.
  • Газопостачальна компанія готова в рамках тарифного плану "місячний" забезпечити природним газом побутових споживачів за регульованою ціною 6,99 гривні за кубометр до завершення карантину або опалювального сезону.
  • Для клієнтів, які оформили тарифний план "річний", вартість газу не зміниться й становитиме 4,73 гривні, 5,24 гривні та 6,45 гривні за кубометр згідно з умовами договорів.
  • 18 січня Кабінет міністрів прийняв рішення, яким знизив ціну на газ для населення в Україні до 6,99 гривні за кубометр.
  • Також НКРЕКП знизила граничний тариф на розподіл газу в Україні до 1,79 гривні/кубометр.