З 1 лютого максимальна ціна газу по Україні буде 6,99 грн/куб / фото УНІАН

Кабмін України затвердить нові знижені тарифи на газ для населення 19 січня.

Про це вона повідомила народний депутат із фракції "Слуга народу" Юлія Гришина у своєму Telegram.

Гришина зазначила, що з 1 лютого максимальна ціна газу по Україні буде 6,99 грн/куб. Тариф на розподіл - максимум 1,79 грн.

"Тільки що закінчилася онлайн зустріч фракції з Прем'єр-міністром, т.в.о Міністра енергетики Вітренком Ю., Головою Антимонопольного Піщанською О., головою НКРЕКП Тарасюком В.В. по тарифах!" - написала вона.

За її словами, вже є проект відповідного рішення НКРЕКП про затвердження нових тарифів, а загальна сума платіжок з 1 лютого зменшиться на 500-800 гривень.

Читайте такожКабмін провів конструктивну зустріч з МВФ з питання ціни на газ - Шмигаль

Що цьому передувало

  • З 1 січня в Україні зросли тарифи на тепло та електроенергію. Також у 2021 році українці платитимуть більше не лише за газ як товар, а й за його постачання.
  • 10 січня в низці регіонів України відбулися акції протесту проти підвищення комунальних тарифів, вони продовжилися та 11 січня. Протестують, зокрема, у Харківській, Полтавській, Миколаївській та Чернівецькій областях.
  • Кабмін має намір ввести державне регулювання цін на газ на період карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону, пропонована ціна - на рівні 6,99 гривні за кубометр. За словами прем'єра Дениса Шмигаля, це означає зниження в платіжках людей більш ніж на 30%.
  • На це негативно відреагував Міжнародний валютний фонд.