Заходи контролю діяльності суб'єктів господарювання здійснюватимуться на підставі доручення прем'єр-міністра України / фото УНІАН Володимир Гонтар

Державна служба геології та надр України позапланово перевірить об'єкти, на яких спеціальні дозволи отримані поза аукціоном і де не здійснюється видобуток.

Про це повідомляє прес-служба Держгеонадр.

Читайте такожУ Держгеонадрах розповіли про трансформацію галузі

Відео дня

"Ми проведемо позапланові заходи державного геологічного контролю на об'єктах, спеціальні дозволи на які отримані поза аукціоном, і де не здійснюється видобуток. Адже держава має забезпечувати дієвий контроль, посилювати боротьбу з незаконним видобутком, захищаючи національні інтереси", - цитує прес-служба главу Держгеонадр Романа Опімаха.

Згідно з оприлюдненим переліком, йдеться про перевірку 144 ліцензій, більша частина з яких – на видобуток вуглеводнів.

Зазначається, що заходи контролю діяльності суб'єктів господарювання здійснюватимуться на підставі доручення прем'єр-міністра України.

Аудит ліцензій

  • 19 березня 2021 року РНБО ухвалила рішення провести аудит усіх дозволів, які були видані на видобуток корисних копалин в Україні з 1994 року.
  • Також РНБО вирішила застосувати санкції до 19 компаній, що видобувають корисні копалини.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що санкції проти цих компаній введені через отримання ними ліцензій за заниженими цінами, що завдало державі великої шкоди.
  • 25 березня президент своїм указом ввів ці рішення РНБО в дію.