Ілюстрація REUTERS

До українських підземних сховищ (ПСГ) в січні-квітні було закачано 2,318 мільярда кубометрів газу, що на 33% перевищує показники аналогічного періоду 2019 року.

Читайте такожТранзит російського газу через Україну скоротився на 40%

Про це повідомила прес-служба держкомпанії "Укртрансгаз".

Відео дня

Повідомляється, що істотний внесок у наповнення вітчизняних сховищ вносять іноземні трейдери. За перші чотири місяці поточного року вони закачали 551 мільйон кубометрів газу (24% від загального обсягу завантаження). Це на 162% вище показника минулого року.

Ця позитивна динаміка пояснюється трьома ключовими чинниками: високим рівнем завантаження європейських газосховищ, зниженням ціни на газ на світовому ринку та вигідними умовами для транспортування і зберігання газу в Україну.

На сьогодні послуги українських ПСГ використовують компанії з Австрії, Естонії, Німеччини, Польщі, Словаччини, США, Франції та Швейцарії.

Довідка УНІАН. В Україні експлуатується 12 підземних сховищ газу загальною активною місткістю близько 31 мільярд кубометрів. В останні 10 років Україна використовує для забезпечення власних потреб лише 50-60% технічної потужності своїх сховищ. П'ять найбільших українських ПСГ знаходяться в західній частині України, всього за 160 кілометрів від кордону з Угорщиною.