Відповідну постанову уряд прийняв на сьогоднішньому засіданні / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет Міністрів України прийняв проект постанови про створення Бюро економічної безпеки, яке займатиметься всіма злочинами у сфері економіки.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну постанову уряд прийняв на сьогоднішньому засіданні. Допрацьовувати його будуть протягом одного дня.

Читайте такожЗеленський підписав закон про Бюро економічної безпеки

Відео дня

У пояснювальній записці до прийнятого документа вказується, що основною функцією Бюро економічної безпеки буде аналітична робота, а не силові повноваження. Бюро аналізуватиме бенефіціарів фінансових операцій і визначатиме, чи є порушення закону в обігу коштів в тих чи інших бізнес-структурах або державних установах.

"Це один з фінальних кроків на шляху ліквідації податкової міліції. Це закінчення часів силового тиску на бізнес. Це остаточний кінець "маскам-шоу", це аналітичний підхід до розслідування фінансово-економічних злочинів", - прокоментував прийняття постанови прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він додав, що створення БЕБ - "нова сторінка у відносинах держави та бізнесу".

Що цьому передувало

28 січня 2021 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому законопроект про створення Бюро економічної безпеки, яке здійснюватиме заходи щодо запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття злочинів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави.

11 березня 2021 року Зеленський підписав закон про Бюро економічної безпеки.