Росія атакує українську енергосистему / фото УНІАН, Олександр Гіманов

Під час вчорашньої ракетної атаки на Україну російські військові влучили у п’ять високовольтних підстанцій в центральному, південному, південно-західному регіонах.

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. "Вчора Україна пережила вже тринадцяту велику повітряну атаку проти нашої енергосистеми. Російські терористи не полишають спроб знищити нашу енергосистему, позбавити нас тепла і світла. Цього разу головною ціллю ворога була високовольтна інфраструктура. Сили ППО збили більшість ракет, проте маємо влучання в п’ять високовольтних підстанцій в центральному, південному, південно-західному регіонах", - сказав він.

Зважаючи на це, додав прем’єр, дуже важливим є той факт, що під час засідання "енергетичного Рамштайну" Україні вдалося домовитися про збільшення допомоги енергосистемі країни.

Відео дня

"Ми розуміємо, як пережити цю зиму, але вже готуємо план того, як відновлювати нашу енергосистему весною та влітку. Ми говоримо не про тимчасові рішення, а про зміну підходів, будівництво та розвиток децентралізованої генерації, якісну відбудову та захист мереж розподілу", - додав він.

Масований обстріл України

Як повідомляв УНІАН, 26 січня Росія здійснила чергову масовану повітряну атаку по території України. Були зафіксовані ураження в 11 областях.

Рятувальники вдень повідомляли, що через атаки загинули 11 мирних жителів, ще 11 отримали поранення.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, протягом минулої доби загарбники здійснили 70 пусків ракет, 47 з них знищили українські захисники. Росія завдала 44 авіаційних удари, з них 18 - із використанням БпЛА типу Shahed-136.

Згодом у Повітряних силах повідомили, що того дня РФ вдарила гіперзвуковими ракетами "Кинджал" по Києву і Запоріжжю.

Вас також можуть зацікавити новини: