Ціну зазначено з ПДВ, але без врахування вартості доставки / Ілюстрація REUTERS

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" встановила ціну на газ для населення в серпні на рівні 3,24 грн за куб. м, що на 9% вище, ніж місяцем раніше.

У повідомленні прес-служби газопостачальної компанії зазначено, що ціна вказана з ПДВ, але без врахування вартості розподілу (доставки) газу в рамках тарифу «Місячний».

Чому зросла ціна

"Серпнева ціна на природний газ для побутових клієнтів ГК "Нафтогаз України" становить 3,24 грн за куб.м з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки) у рамках тарифу" Місячний ". Ціна газу зросла на 0,27 грн за куб.м через те, що ринок входить в сезон високих цін, який зазвичай настає з наближенням опалювального періоду", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що із завершенням дії режиму регульованих цін на газ для населення, компанія буде публікувати ціни в рамках тарифу «Місячний» на початку місяця споживання. До 1 серпня 2020 року ціна газу для побутових клієнтів компанії була єдиною і публікувалася лише після 22 числа місяця споживання.

Тариф "Місячний"

За інформацією прес-служби, тариф "Місячний" - перший тариф, який компанія пропонує своїм клієнтам.

«Зараз всі діючі побутові клієнти компанії автоматично переведені на цей тариф. Він передбачає пост-оплату за спожитий газ. Також компанія звертає увагу на можливість заощадити 1% від загального рахунку за газ, якщо клієнт буде платити за спожитий ресурс до 15 числа місяця, наступного за місяцем споживання, через особистий кабінет my.gas.ua і чат-бот GASUA », - відзначили в компанії.

У «Нафтогазі» повідомили, що вже скоро компанія запропонує своїм клієнтам нові тарифні плани та інші пропозиції.

Спецзобов'язання "Нафтогазу"

1 липня Кабінет міністрів України продовжив покладання на НАК "Нафтогаз України" спеціальних зобов'язань з продажу природного газу за пільговими цінами для потреб населення - до 1 серпня 2020 року.

Глава "Нафтогазу України" Андрій Коболєв раніше заявив, що відкриття в Україні конкурентного ринку газу для населення дозволить "Нафтогазу" залучити додатково мільярди гривень, які можна направити на збільшення надходжень до державного бюджету.

У червні оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» поставляє газ в рамках спеціальних зобов'язань, становила 2,142 тис. грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними та розподільними трубопроводами), що на 5,9% менше, ніж в травні 2020 року.