Що буде з цінами на АЗС - з'явився прогноз / фото УНІАН

Бензин і дизпаливо в Україні в найближчий тиждень продовжать дешевшати, ціни на автогаз залишаться стабільними.

Про це пише сайт "Сьогодні" з посиланням на прогноз експертів.

На думку заступника директора науково-технічного центру "Психея" Геннадія Рябцева, до кінця поточного тижня бензин і дизпаливо можуть знизитися в ціні ще на 50 копійок. 13 грудня очікується публікація нових граничних рекомендованих цін Міністерством економіки, які, прогнозує Рябцев, можуть виявитися ще нижчими, ніж нинішні.

Відео дня

Своєю чергою директор "Консалтингової групи" А-95" Артем Куюн каже, що прогнози учасників ринку неоднозначні.

"Падіння котирувань диктує подальше зниження в умовах переливу ринку. Але амортизатором зниження цін виступає сповзаючий курс гривні",- каже Сергій Куюн.

Читайте такожАвтогаз наздоганяє вартість бензину: як розворот цін вплине на українських автомобілістів

Експерт ринку скрапленого газу Артем Куюн припускає, що роздрібні ціни на автогаз будуть стабільними.

"Тренд змінився, але не бачу в опті зниження, яке могло б потягнути роздріб. Системні та легальні трейдери поки не мають достатніх підстав для зниження роздрібних цін. Можливо будуть незначні коригування цін у дискаунтерів", - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, середня по країні ціна бензину А-95 за вихідні з 3 по 6 грудня знизилася на 52 копійки і склала 30,35 грн за літр, бензин А-92 подешевшав на 51 копійку - до 29,58 грн за літр. Водночас середня ціна на дизельне паливо стала меншою на 49 копійок – 29,61 грн за літр.