Відповідну постанову було прийнято на засіданні комісії / фото УНІАН Володимир Гонтар

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тариф держкомпанії "Укренерго" на передачу електроенергії у 2022 році на 17,8% – до 345,64 грн за МВт-годину (без ПДВ).

Відповідну постанову було ухвалено на засіданні комісії 1 грудня.

Читайте такожТариф на газ для частини населення може злетіти майже в чотири рази - "Нафтогаз"

Відео дня

При цьому регулятор не заклав у тариф на передачу електроенергії 20% виплат виробникам "зеленої" електроенергії, на чому наполягав бізнес.

Також НКРЕКП з наступного року підвищила тариф на послуги диспетчерського (оперативно-технічного) управління держкомпанії на 57,6% – з 39,41 грн до 62,13 грн за МВт-годину (без ПДВ).

Підвищення тарифу:

Раніше великі промислові підприємства заявили, що підвищення тарифу на передачу електроенергії держкомпанії "Укренерго" робить їх продукцію на міжнародній арені неконкурентоспроможною.

Для середнього бізнесу підвищення тарифу "Укренерго" означає зростання вартості електрики в цілому, що зрештою змушує підприємців підвищувати ціни на свою продукцію.

Хоча ціна електрики для населення залишиться незмінною, але зростання електротарифів для промисловості спровокує зростання цін на товари та послуги.