Компанія пропонує клієнтам ціну газу 8,70 грн за куб. м на умовах річного тарифу / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Столична газопостачальна компанія "Київгазенерджі" більш ніж на місяць запізнилася з публікацією річної ціни на газ для своїх споживачів.

Дані оприлюднені на сайті компанія.

Читайте такожПостачальники газу оприлюднили тарифи на червень: скільки платитимемо

Відео дня

"Компанія "Київгазенерджі" пропонує клієнтам ціну газу 8,70 грн за куб.м на умовах річного тарифу. Ціна опублікована на сайті компанії", - сказано в повідомленні.

За інформацією прес-служби, "Київгазенерджі" оприлюднила таку ціну в умовах, коли немає угоди про купівлю-продаж природного газу між компанією і газопостачальною компанією "Нафтогаз Трейдинг", хоча всі необхідні документи "Київгазенерджі" направила вищевказаній компанії ще у квітні й досі чекає їх узгодження.

"Тому газопостачання киян здійснюється за рахунок газу, який "Київгаз" закуповує на відкритому газовому ринку. На сьогодні ціни, які пропонує ринок, істотно вищі, ніж 8700 грн за тисячу кубометрів", - відзначили в компанії.

У "Київгазенерджі" заявили, що запізнилися з публікацією річних цін на газ для населення на місяць через технічні проблеми з сайтом.

"Перепрошуємо за тимчасові незручності, пов'язані з технічними проблемами на сайті", - сказано в повідомленні.

Річний контракт

  • 7 квітня Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), остаточно затвердила постанову, що регулює умови річного контракту на постачання газу для населення, який за замовчуванням отримали всі споживачі з 1 травня 2021 року.
  • Нацкомісія зобов'язала всі газопостачальні компанії до 25 квітня опублікувати на своїх сайтах ціни на газ для споживачів, які будуть діяти з 1 травня 2021 року по 30 Квітня 2022 року.
  • 27 травня стало відомо про те, що постачальники газу оприлюднили тарифи на червень.

Довідка УНІАН. 100% акцій "Київгазенерджі" належить компанії "Київгаз". "Київгазенерджі" є найбільшим постачальником природного газу в Києві. Компанія з 2015 року постачає природний газ побутовим споживачам столиці. Клієнтами компанії є близько 780 тисяч сімей столиці та околиць.