Герус висловився про дії компанії ДТЕК / фото dtek.com

Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що дестабілізація ситуації на ринку електроенергії вигідна компанії ДТЕК.

Про це він сказав в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу".

"В останні дні в нас на ринку дуже обвалюється ціна електроенергії. Це спеціальна спроба дестабілізації ринку і маніпуляцій на ринку. Давайте говорити відверто, по різних ознаках видно, що скоріше за все це робить компанія ДТЕК для того, щоб обвалити цей ринок, дестабілізувати ситуацію і звинуватити НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг – ред), що, мол, це комісія погано запровадила якийсь ринок і давайте ми там тепер всіх позвільняємо і зробимо їх винними. Це дуже погана така поведінка", – заявив Герус.

Відео дня

Читайте такожПлан виведення енергетичної галузі з кризи готують не міністри, а менеджери Ахметова - ЗМІ

Також нардеп заявив, що він написав звернення до Служби безпеки України та Антимонопольного комітету з цього приводу.

"Тому що якщо окрема крупна енергетична компанія настільки обвалює ринок, що ціна обвалюється на 50%, це звичайно спроба політичної дестабілізації і спроба підірвати довіру до всіх – до інституцій, до держави. Якщо в Україні є монополія, то вона захоче може обвалити чи підняти ціну. СБУ і Антимонопольний комітет мають зробити свою роботу, щоб в нас не було компанія, яка володіє 90% вугілля, володіє 90% генеруючих потужностей в Бурштинському енергоострові. Якщо є монополіст, то монополіст може робити з ціною все, що хоче", – додав він. 

Як повідомляв УНІАН, раніше Герус пояснив суть перерозподілу ринку енергетики на користь ТЕС.