Є потреба у зменшенні навантаження на енергосистему / фото ua.depositphotos.com

В Україні обсягів виробництва електрики достатньо для покриття потреб, але у вечірні години українців закликають перенести використання електроприладів на інші періоди доби.

Як повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго", є потреба у зменшенні навантаження на енергосистему у пікові вечірні години з 19:00 до 22:00, оскільки через масштабність та складність завданих окупантами пошкоджень, ремонтні роботи вимагають багато ресурсів та є більш тривалими

"Зменшити навантаження на енергосистему, особливо у пікові вечірні години з 19:00 до 22:00, та полегшити балансування може кожен, розумно споживаючи електроенергію: переносьте використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч, не вмикайте кілька потужних приладів одночасно та вимикайте світло, виходячи з кімнати", - розповіли у прес-службі.

Відео дня

Крім того, зараз триває активна ремонтна кампанія на всіх енергооб’єктах, пошкоджених під час 15 масованих хвиль ракетних ударів та 18 потужних дронових атак. 

Атака на Київ та відключення світла

В ніч на 30 травня окупанти здійснили масовану атаку на Київ під час якої українська ППО знищила 29 із 31 запущених БПЛА. Внаслідок нічної атаки, одна людина загинула, 11 постраждали.

У декількох районах столиці було запроваджено аварійні відключення електроенергії. Відключення діяли у Шевченківському, Солом'янському, Святошинському, Голосіївському, Оболонському, Дарницькому районах столиці. 

По всій країні були відключення світла. Того ж дня з'явилася інформація, що аварійне відключення світла в Україні не виключає фактор зовнішнього втручання. Міненерго вже створило спеціальну комісію для розслідування всіх обставин.

Вас також можуть зацікавити новини: