Як перемога Макрона вплине на запровадження нафтового ембарго проти РФ / фото REUTERS

Радник керівника Офісу президента України, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов спрогнозував, як перемога Емануеля Макрона на виборах президента Франції вплине на введення нафтового ембарго проти Росії.

Про це він сказав під час Всеукраїнського телемарафону.

"Іде боротьба всередині Європи, і тут позиція Німеччини дуже важлива. Але, я думаю, зараз після виборів Франція матиме більш жорстку і проукраїнську позицію", - сказав він.

Милованов також зазначив, що перемога Макрона на виборах президента Франції надала йому можливість діяти з "більш розв’язаними руками" щодо підтримки України.

До проведення другого туру виборів Макрон утримувався від рішучих дій щодо санкцій проти Росії.

Нагадаємо, що раніше Макрона з перемогою у виборах привітав президент України Володимир Зеленський, назвавши французького президента великим другом України

Результати виборів у Франції 2022

За даними обробки 100% голосів виборців та стало відомо, що Макрона вдруге вибрали президентом Франції. За чинного лідера країни проголосували 58,54% виборців, а за Марін Ле Пен - 41,46%, йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ Франції.

Еммануель Макрон 13 квітня в ефірі телеканалу France 2 не захотів називати дії російської армії в Україні геноцидом

"Я був би обережним з такими термінами сьогодні, оскільки ці два народи є братніми", - заявив французький лідер.

Пізніше президент України Володимир Зеленський запросив Макрона в нашу країну, щоб той зрозумів, "що тут геноцид, а не просто війна".

Вас також можуть зацікавити новини: