Еммануель Макрон після виборів у промові згадав про війну в українській державі / фото REUTERS

Після президентських виборів у Франції Еммануель Макрон, який, за даними соціологів, лідирує у виборчих перегонах, згадав про війну в Україні.

Протистояння в українській державі нагадує, що "Франція має підвищити голос", сказав Макрон в Парижі, звертаючись до прихильників біля Ейфелевої вежі.

За його словами, майбутні роки "не будуть спокійними, але будуть історичними". 

Відео дня

"...Нам доведеться бути вимогливими й амбітними. Війна в Україні нагадує: Франція має підвищити голос, щоб показати чіткість вибору та свою силу", - заявив він.

Після того, як стало відомо, що Макрон перемагає у другому турі виборів президента Франції Марін Ле Пен (ЗМІ називають її "подругою" президента Росії Володимира Путіна), в центрі Парижа почалися акції протесту, правоохоронці застосували сльозогінний газ, пише Reuters.

Результати виборів у Франції 2022

Згодом було оброблено 100% голосів виборців та стало відомо, що Макрона вдруге вибрали президентом Франції. За чинного лідера країни проголосували 58,54% виборців, а за Марін Ле Пен - 41,46%, йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ Франції.

Нагадаємо, РФ вдерлася в Україну рано вранці 24 лютого.

Спочатку супротивник бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирних людей, зокрема, в Києві та області, в Харкові, Чернігові, Маріуполі, Херсоні, Миколаєві, Одесі та Запоріжжі.

Еммануель Макрон 13 квітня в ефірі телеканалу France 2 не захотів називати дії російської армії в Україні геноцидом

"Я був би обережним з такими термінами сьогодні, оскільки ці два народи є братніми", - заявив французький лідер.

Пізніше президент України Володимир Зеленський запросив Макрона в нашу країну, щоб той зрозумів, "що тут геноцид, а не просто війна".

Вас також можуть зацікавити новини: