фото budport.com.ua

Мешканці міста Українка (Киівська область) вимагають від мера Олександра Туренка виділити з місцевого бюджета кошти на утеплення будинків, що були побудовані декілька десятиріч тому. Про це йдеться в оновленій програмі "Дубінізми", що виходить на каналі 2+2.

"Місцеві жителі самоорганізувалися в ОСББ і взялися вирішувати проблеми житла самостійно.  Змінили внутрішньодомові комунікації, не дочекавшись капремонта. Однак завдання номер один - комплексне утеплення будинку, що дозволить економити на оплаті опалення вдвічі", – розповідають журналісти.

Також, як повідомили представники декількох ОСББ, їм вдалося залучити фінансування Фонду енергоефективності, де 10% необхідних коштів можна отримати в Київській обласній державній адміністрації. Та місцева влада не включила у бюджет міста співучасть у модернізації будинків. 

Відео дня

За словами мера міста Олександра Туренка, влада міста подала запити у обласну раду та адміністрацію. 

"Але вони такі програми не фінансують", – стверджує мер.

Та як з'ясувалося, у програмі "Енергодім" додатковим джерелом фінансування є саме місцеві бюджети. Відповідне зобов'язання місто взяло на себе ще минулого року: тоді влада Українки підписала меморандум із Фондом енергоефективності для покриття частини витрат мешканців для залучення коштів по програмі.