Де сьогодні вимикатимуть світло / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 9 грудня, екстрені відключення світла будуть застосовуватись у Дніпропетровській, Київській, Одеській областях та м. Києві.

Як повідомили в ДТЕК, це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні. 

Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють.

Відео дня

"Просимо набратися терпіння та зберігати спокій. Енергетики країни роблять все можливе, щоб виправити ситуацію", - наголосили енергетики.

Відключення світла в Україні: що відомо

Масовані атаки Росії на українську енергосистему тривають із 10 жовтня. Через пошкодження об'єктів енергетики в Україні запроваджуються погодинні та екстрені відключення світла.

6 грудня міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що під час ворожої масованої атаки 5 грудня російські ракети влучили як в об’єкти генерації, так і в підстанції. Найскладніша ситуація з енергопостачанням спостерігається у Київській, Вінницькій і Одеській.

7 грудня стало відомо, що мешканці лівого берега Києва забезпечені електроенергією лише 30% від потреб через ремонт одного із комунальних об'єктів генерації.

8 грудня в ОП повідомили, що ситуацію з електроенергією в Одесі вдалося стабілізувати, найближчим часом планується повернення до планових графіків подачі електроенергії.

Вас також можуть зацікавити новини: