Японія ввела санкції проти нафти РФ / фото ua.depositphotos.com

Японія підтримала позицію Євросоюзу та запровадила санкції на російські нафтопродукти відповідно до рішення країн "Великої сімки" (G7).

Власні обмеження Токіо ввів у понеділок, 6 лютого, як говориться в заяві МЗС країни. Йдеться про обмеження цін на нафту з РФ у розмірі 100 і 45 доларів за барель залежно від сорту нафтопродуктів. 

Своїм рішенням Японія підтримала аналогічні заходи з боку Євросоюзу. Зокрема, Рада ЄС 4 лютого затвердила стелю цін на нафтопродукти, які виробляє або експортує РФ. 

Відео дня

Тоді ЄС позначив дві граничні ціни на російську нафту. Одна з них стосується нафтопродуктів, які за собівартістю дорожчі від сирої нафти (дизельне пальне), а інша - продуктів дешевше, таких як мазут. Наразі стеля цін на російську нафту становить 60 доларів за барель.

Санкції Японії проти РФ

Раніше ЗМІ з'ясували, що вже з 1 січня 2023 року японські страхові компанії припинять страхувати військові ризики в територіальних водах Росії та України.

Вважається, що таке рішення може викликати перебої з поставками російського палива до Японії. Однак у Токіо підкреслили, що така санкція є важливою мірою для забезпечення енергетичної безпеки держави. 

27 січня Японія заявила про розширення санкцій проти агресора й заморозила активи 22 осіб і трьох організацій з Росії.

Також 1 лютого країна підтримала Київ і виділила 170 мільйонів доларів на відновлення України.

Вас також можуть зацікавити новини: