Ілюстрація / REUTERS

ЄС вніс зміни до переліку юрисдикцій, які не співпрацюють з Євросоюзом у податковій сфері належним чином.

Про це йдеться у повідомленні Ради Європейського Союзу, передає Європейська правда.

Зокрема, рішенням ЄС до списку "податкових гаваней" включені три країни, але при цьому, зі списку були вилучені три інші юрисдикції.

Відео дня

Читайте такожЄврокомісія розкритикувала податкову політику низки країн ЄС

Як пояснили у Раді ЄС, це було зроблено з огляду на взяті юрисдикціями зобов’язання щодо усунення недоліків, вказаних Євросоюзом.

"13 березня Рада ЄС виключила Бахрейн, Маршалові острови та Сент-Люсія з переліку і додала туди Багамські острови, Сент-Кітс і Невіс та Американські Віргінські острови" - йдеться у рішенні Ради ЄС.

Таким чином у чорному списку податкових гаваней і надалі лишаються 9 країн і територій.

Юрисдикції, які залишаться в чорному списку, крім доданих до переліку, Американське Самоа, Гуам, Намібія, Палау, Самоа і Тринідад і Тобаго.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня 2017 року міністри фінансів країн Євросоюзу оприлюднили "чорний список" країн, які не бажають співпрацювати з ЄС у сфері податкової звітності. Список складається з 17 країн, в юрисдикції більшості з яких знаходяться офшорні зони.

В опублікований чорний список увійшли: Американське Самоа, Бахрейн, Барбадос, Гренада, Гуам, Макао, Маршаллові острови, Монголія, Намібія, Об'єднані Арабські Емірати, Палау, Панама, Сент-Люсія, Самоа, Тринідад і Тобаго, Туніс і Південна Корея.

Однак, вже в січні 2018 року Євросоюз виключив вісім країн і територій зі списку юрисдикцій, які не співпрацюють з ЄС в податковій сфері належним чином. Зокрема, Барбадос, Гренада, Республіка Корея, Макао, Монголія, Панама, Туніс, Об'єднані Арабські Емірати переміщені в окрему категорію юрисдикцій, які підлягають пильному моніторингу.

ЄС прийняв рішення створити єдиний "чорний список" після чергового витоку офшорних документів під назвою Paradise Papers. Публікація знову підняла питання щодо законності та прозорості "податкових гаваней".