фото korupciya.com

Кабінет міністрів України розпочав перший етап структурної реорганізації Державної фіскальної служби, в ході якого районні податкові інспекції втратять статус юридичних осіб і приєднаються до головним управлінням ДФС в регіонах.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства фінансів, таке рішення Кабмін затвердив постановою «Про реорганізацію деяких територіальних органів Державної фіскальної служби» від 28 березня 2018 року.

Читайте такожВ АП підрахували можливі втрати від введення податку на виведений капітал

Відео дня

"Ліквідація районних органів ДФС - це перший етап структурної реорганізації ДФС. Це дозволить областях ефективніше виконувати основні функції ГФС, такі як аудит і робота з боргом, а районам - зосередитися на обслуговуванні платників. Наступний крок структурної реорганізації ДФС - створення єдиної юридичної особи в податковому напрямку ДФС", - цитуються в повідомленні слова міністра фінансів Олександра Данилюка.

Міністерство відзначило, що ухвалене рішення дозволить ефективно організувати роботу районів і областей.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 11 січня скасував постанови про затвердження концепції реформування системи органів державної податкової і митної політики і про реорганізацію територіальних органів ГФС, прийняті урядом 29 березня і 19 липня минулого року. Постанови передбачали створення Міжрегіональної митниці і головного Міжрегіонального управління ДФС.