Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів розробило проект постанови, згідно з яким підприємці зможуть здійснювати реєстрацію розрахунків за допомогою мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків і інших засобів комунікації.

Читайте такожУкраїна обійшла світовий показник зростання платежів через мобільні телефони - Mastercard

Згідно з повідомленням на сайті міністерства, відповідні проекти актів, які спрощують використання касових апаратів (РРО) та ініціюють пілотний проект з реєстрації та експлуатації новітніх моделей, були прийняті урядовим комітетом 31 травня та будуть винесені на затвердження уряду наступного тижня.

Відео дня

Міністерство відзначило, що пілотний проект дозволить досліджувати інноваційні розробки у сфері реєстрації розрахункових операцій та застосування новітніх моделей РРО, стимулювати підприємців до застосування РРО.

Згідно з повідомленням, Мінфін також розробив проект наказу, який спрощує реєстрацію РРО та порядок введення в експлуатацію, вводить ведення книги обліку розрахункових операцій (КОРО) в електронному вигляді (звільняє підприємців від щоденного вклеювання фіскальних звітних чеків).

Як повідомляв УНІАН, кількість зареєстрованих в Україні касових апаратів в 2017 році порівняно з 2016 роком зросла на 7,5%, або на 20 тисяч, і становить 286 тисяч апаратів.