REUTERS

Про це в інтерв'ю телеканалу «Росія 24» заявив віце-прем'єр уряду Росії Аркадій Дворкович, передає lenta.ru.

«10 відсотків - це наш базовий прогноз сьогодні. Неприємне двозначне зростання цін, це багато», - заявив чиновник. Він зазначив, що уряд контролюватиме ситуацію на споживчому ринку щодо необґрунтованого завищення цін.

Відео дня

Раніше 25 грудня глава Мінпромторгу Денис Мантуров заявив, що російська влада готова заморозити ціни в разі необхідності. «Якщо товаровиробники і торгові мережі будуть порушувати той сприятливий режим, який сьогодні сформований, ми володіємо досить сильними інструментами впливу за рахунок законодавчих заходів щодо заморожування цін на продукцію», - сказав міністр.

Читайте такожПутін хоче перейти до ручного управління економікою

За даними на 24 грудня, інфляція в Росії досягла 10,4 відсотка. За тиждень цукор подорожчав на 7,5 відсотка, яйця - на 3,5%, яловичина - на 1,5 відсотка, макарони та чай - на 2 відсотка, гречка - на 3,4 відсотка. Крім того, на 11 відсотків зросли ціни на капусту. Помідори додали у вартості 7,8 відсотка, огірки - 7,4 відсотка. При цьому бензин подешевшав на 0,5 відсотка.

Раніше стало відомо, що вартість мінімального набору продуктів, необхідного для приготування салату олів'є, зросла до 250 рублів. У 2013 році цей ж кошик продуктів коштував 184 рублі. Таким чином, індекс «Олів'є» підвищився відразу на 35 відсотків.

Читайте такожРФ входить у повноцінну економічну кризу - Кудрін

Згідно з оновленим прогнозом Мінекономрозвитку, інфляція за підсумками року становитиме 9 відсотків. На думку помічника президента Росії Андрія Білоусова, ціни зростуть на 10 відсотків. У 2013 році інфляція становила 6,5 відсотка.