Ілюстрація REUTERS

Платіжна система Visa зобов'яже українські банки випускати тільки безконтактні карти і збільшить платіжний ліміт за ними.

Читайте такожMastercard підвищує ліміт безконтактної оплати в 5 разів

Старший віце-президент і директор по СНД і Південно-Східній Європі Віра Платонова повідомила, що з квітня компанія вводить для українських банків новий стандарт, згідно з яким повинні випускатися тільки безконтактні банківські карти, повідомляє "НВ Бізнес".

Відео дня

Крім того, за її словами, за цими картками Visa збільшить платіжний ліміт з 500 грн до 1000 грн.

Як повідомляв УНІАН, кількість безконтактних платіжних карт в Україні у 2018 році зросла у порівнянні з 2017 роком на 44% - до майже 4 млн штук.

За даними НБУ, домінуючою платіжною системою на українському ринку як за обсягами платежів, так і за часткою емітованих карт є система Mastercard. Вона займає приблизно 70% як за кількістю, так і за обсягом операцій, десь 28% займає Visa, зазначають у відомстві. В цілому станом на початок 2019 року українські банки випустили 59,4 млн платіжних карт.

За даними Mastercard, Україна зайняла четверте місце у світі за кількістю безконтактних платежів з використанням мобільних телефонів, браслетів, смарт-годинників. Водночас 37% дорослого населення України досі не має банківських рахунків.

Згідно з прогнозом Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), частка безготівкових розрахунків у 2019 році становитиме 17-20% в загальному об'ємі розрахунків.

Безготівкові розрахунки здійснюються з допомогою поточних і карткових рахунків, а також переказів без відкриття рахунку.