Ілюстрація REUTERS

Рада директорів Swedbank ухвалила у четвер, 28 березня, рішення звільнити президента банку Бірґіт Боннесен після повідомлень у засобах інформації про схеми відмивання грошей, насамперед пов’язані з відділеннями фінансової установи в країнах Балтії.

Про це повідомляє міжнародна журналістська організація OCCRP («Проект з викриття організованої злочинності та корупції»), передає «Радіо Свобода».

Читайте такожBloomberg: Янукович платив Манафорту через банк у Швеції

Відео дня

«SVT (телебачення Швеції, - ред.) та його партнери в країнах Балтії розповіли про компанію, яка використовувала рахунок у Swedbank, щоб нібито приховувати хабарі колишнього президента України Віктора Януковича. Через кілька днів телекомпанія показала, що ця компанія, Vega Holding, також здійснила платежі компанії Inlord Sales LLP, британській компанії, про яку згадувалося у справі Пола Манафорта (засудженого у США колишнього керівника виборчого штабу президента Дональда Трампа, - ред.)», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, найбільший шведський банк Swedbank, залучений у скандал навколо відмивання грошей, виявив під час внутрішнього розслідування у своїй естонській філії серйозні порушення правил боротьби з легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом.