Яків Смолій / REUTERS

 Голова Національного банку України Яків Смолій, так само, як й інші члени правління регулятора, не збирається у відставку.

Читайте такожСтала відома дата зустрічі міністра соцполітики з місією МВФ

«Ми не відчуваємо тиску сьогодні на Національний банк. Моя команда згуртована й працює. Ніхто поки що не говорив про те, що готовий або хоче залишити свою посаду», - сказав Смолій журналістам, коментуючи зареєстрований у Верховній Раді проект постанови про свою відставку.

Відео дня

Довідка УНІАН. 20 травня, в день інавгурації, президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і дострокові парламентські вибори, а також запропонував діючому складу уряду подати у відставку. За кілька годин прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку.

Крім того, у Верховній Раді України зареєстровано проект постанови щодо звернення до президента України з приводу звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку.

За оцінками опитаних УНІАН експертів, відставка прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голови НБУ Якова Смолія може стати перешкодою для продовження поточної програми з МВФ.

Як повідомляв УНІАН, представник Зеленського закликав Кабмін переглянути прийняті рішення по енергетиці.