Ілюстрація REUTERS

Національний банк України ухвалив рішення про відкликання ліцензії у банку "Фінансова ініціатива" за зверненням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення апеляційного суду.

Читайте такожВкладникам ліквідованого банку "Фінансова ініціатива" почали виплати

Як повідомляється на сайті НБУ у відповідь на публікації в ЗМІ заяви колишнього власника банку Олега Бахматюка, згідно з законодавством регулятор зобов'язаний прийняти рішення про відкликання банківської ліцензії за пропозицією Фонду гарантування.

Відео дня

"16 травня Національний банк отримав відповідну пропозицію від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "КБ" Фінансова ініціатива", - зазначили в НБУ.

Зазначається, що фонд у своєму зверненні повідомив про рішення Північного апеляційного господарського суду, який задовольнив апеляційну скаргу фонду в повному обсязі та скасував постанову Господарського суду Києва 2015 року про заборону ліквідації банку.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування 22 травня почав процедуру ліквідації банку "Фінансова ініціатива", яка блокувалася через суди з жовтня 2015 року.

Національний банк України вперше прийняв рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у червні 2015 року.

Банк належав власнику ліквідованого "VAB Банку" Олегу Бахматюку.