Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський сьогодні проведе зустріч з представниками місії Міжнародного валютного фонду щодо основних напрямків реформ в Україні.

Читайте також"Є декілька спірних моментів": у Зеленського пояснили позицію щодо співпраці із МВФ

Про це журналістам повідомив представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус.

Відео дня

"Деякі спеціально поширюють інформацію про те, що нібито місія МВФ поїхала додому з Києва достроково. Насправді вона в Києві, і ця зустріч (Зеленського та представників МВФ - УНІАН) має відбутися", - сказав він.

За словами Геруса, будуть обговорені всі "основні моменти", оскільки є бажання продовжити співпрацю з МВФ.

Як сказав Герус, економічне зростання в Україні в першому кварталі на рівні 2,2% ВВП "не є високим".

"Нам потрібно співпрацювати з МВФ для того, щоб збільшити наше зростання ВВП, щоб мати сильну економіку, і тоді вже можна буде відмовлятися від співпраці з МВФ", - заявив представник президента в уряді.

За його словами, на зустрічі будуть обговорюватися "основні напрямки реформ, які будуть відбуватися, таких реформ, від яких може виграти все українське суспільство і зростатиме українська економіка... Все конструктивно, жодних особливих несподіванок не очікується. Триватиме співпраця і діалог".

Як повідомили УНІАН у прес-службі голови держави, початок зустрічі заплановано в Адміністрації президента на 16:00. За її результатами очікується прес-підхід.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня у ряді ЗМІ з'явилася інформація про дострокове припинення роботи місії МВФ, яка прибула до Києва 21 травня. Однак в українському представництві фонду цю інформацію спростували, заявивши, що місія працює за раніше запланованим двотижневим графіком.

Крім того, прес-служба президента анонсувала зустріч Зеленського з представниками місії Міжнародного валютного фонду на цьому тижні.