Ілюстрація REUTERS

Кодекс України з процедур банкрутства, прийнятий Верховною Радою в жовтні минулого року, набуває чинності з 30 травня.

Читайте такожЖиття без боргів. Українцям дозволили стати банкрутами

Про це йдеться в положеннях кодексу, який 29 травня був опублікований в газеті «Урядовий кур'єр».

Відео дня

«Цей кодекс набуває чинності з дня, наступного за днем опублікування, і має бути введений в дію після закінчення шести місяців із дня набуття ним чинності. Положення, що визначають створення електронної торгової системи та авторизації електронних майданчиків, вводяться в дію через три місяці з дня набуття чинності Кодексом», - сказано в тексті Кодексу.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 18 жовтня 2018 року прийняла Кодекс України з процедур банкрутства, який запроваджує в країні інститут банкрутства фізичних осіб.

Його метою є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні, підвищення рівня виконання контрактів і судових рішень, врегулювання відносин із відновлення платоспроможності фізичних осіб, які опинилися у складній фінансовій ситуації та потребують допомоги з боку держави.

Зміни в частині реформування корпоративного банкрутства мають антикорупційну спрямованість і передбачають низку прогресивних змін, які повинні забезпечити підвищення рівня виконання контрактів і покращення інвестиційної привабливості України, сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Президент Петро Порошенко підписав цей Кодекс лише в квітні 2019 року.