Ілюстрація / REUTERS

Програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом може бути оновлена новими вимогами з боку основного кредитора нашої країни.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи перебування місії Фонду в Києві.

Читайте такожУкраїнські банки занепокоєні політичною ситуацією - опитування НБУ

Відео дня

«Міжнародний валютний фонд заявив, що вони готові співпрацювати з Україною. Я думаю, що буде програма доповнена серйозними питаннями для реалізації Україною. Я вважаю, що та програма, яку ми виконували, вона була оптимальною і вельми ефективною, але (дострокові) вибори фактично нас зупинили», - сказав він.

При цьому Гройсман заявив, що Україна зараз не має іншої альтернативи, окрім продовження співпраці з Фондом. «Ми не можемо подолати виклики, які стоять перед нами, не користуючись підтримкою міжнародних організацій, в тому числі - МВФ. Подобається нам це чи ні - це вимушені дії», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. у рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, що в лютому була скасована рішенням Конституційного суду України.

Напередодні приїзду місії президент України Володимир Зеленський ініціював розпуск Верховної Ради восьмого скликання. Позачергові парламентські вибори призначені на 21 липня.

Також глава держави запропонував діючому складу уряду подати у відставку. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман подав відповідну заяву до Верховної Ради, однак 30 травня парламент відхилив заяву.

За підсумками зустрічі з представниками місії Зеленський заявив, що наша країна продовжує співпрацю з МВФ і буде залишатися його партнером, виконуючи свої зобов'язання.

Довідка УНІАН. Рада директорів МВФ у грудні 2018 року затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 млрд дол., у рамках якої наша країна отримала перший транш в обсязі 1,4 млрд дол.