Ілюстрація REUTERS

Україна швидко здолає корупцію і наведе порядок з природними монополіями.

Читайте такожДешеве кредитування та боротьба з контрабандою: про що говорив Гончарук в Раді

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук сказав під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) в Києві.

Відео дня

"Найголовніше, що потрібно знати світові про Україну, - це те, що це буде найбільш швидко та динамічно зростаюча економіка, і країна, в якій якомога швидше відбудеться трансформація пострадянського до сучасного глобального світу", - заявив Гончарук.

Він запевняє, що економіка країни зростатиме швидше, ніж економіки інших країн у наступні п'ять років.

"Це точно буде хороший плюс для того, щоб інвестувати, тому що ми тут досить швидко здолаємо корупцію. Досить швидко наведемо порядок з природними монополіями. Досить швидко знайдемо спільну мову з групами впливу", - додав Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки щонайменше на 40% за п'ять років.

За його словами, для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років, ВВП України у 2020 році має зрости на 5%, а у 2021-2024 роках – має збільшуватися щонайменше на 7% на рік.

Кабінет міністрів прогнозує у 2019 році зростання ВВП України на 3%, Національний банк - на 2,5%, Міжнародний валютний фонд - на 2,7%, Світовий банк - на 2,9%. Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, у 2019 році зростання економіки України сповільниться до 2,8%.