Кабмін в проекті держбюджету заклав достатньо коштів для всіх субсидіантів / фото УНІАН

Кабінет міністрів у проекті державного бюджету України на 2020 рік заклав достатньо коштів для всіх одержувачів субсидій.

Читайте такожДолар по 28 і "мінімалка" 4723 гривень: основні цифри проекту держбюджету-2020

Про це повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

"У проекті бюджету на 2020 рік закладено 47 628 600 000 гривень на виплату пільг і субсидій. Цієї суми вистачить для задоволення потреб усіх категорій населення, які потребують державної допомоги для оплати комунальних послуг", - написала вона.

За словами міністра, скорочення суми, передбаченої у бюджеті на виплату субсидій, з 55,1 мільярда гривень у 2019 році до 47,6 мільярда гривень у 2020 році викликано виключно економічними чинниками, оскільки шляхом індексації пенсій, збільшення рівнів мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму доходи українців зросли. Відповідно, зменшився й розмір субсидій, які держава виплачувала громадянам.

"Тому ще раз наголошую: "скорочення витрат не приведе до скорочення одержувачів! Минсоц постійно здійснює моніторинг проблем, які виникають у громадян при одержанні субсидій, і на підставі їх звернень готує зміни в порядок надання субсидій. Зараз опрацьовується питання щодо внесення змін для посилення ефективності цієї програми та доступності для громадян, що особливо важливо перед початком опалювального періоду", - написала вона.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у проекті державного бюджету на 2020 рік передбачив 47,6 мільярда гривень на виплату субсидій, тоді як в державному бюджеті на 2019 рік закладено 55,1 мільярда гривень на ці цілі.