Джефф Безос / REUTERS

Засновник Amazon Джефф Безоc в ніч на 25 жовтня перестав бути найбагатшою людиною світу.

Перше місце в рейтингу Forbes тепер знову посідає співзасновник Microsoft Білл Гейтс.

Це пояснюється тим, що ввечері 24 жовтня Amazon повідомив в звіті за третій квартал про зниження операційного доходу до $3,2 млрд з $3,7 млрд за той же період 2018-го. Квартальний чистий прибуток компанії знизився до $2,1 млрд проти $2,9 млрд за той же звітний період в минулому році. В Amazon відзначають, що багато інвестують в логістику та інфраструктуру, щоб передплатники сервісу Amazon Prime могли отримувати посилки протягом одного дня.

Відео дня

Читайте такожBloomberg порівняв капітал Безоса зі статками багатіїв минулих епох

Після виходу звіту Amazon акції компанії подешевшали на 7%. В результаті статки Безоса в рейтингу Forbes, який оновлюється в режимі реального часу, скоротилися з $111 млрд до $103,9 млрд. Він поступився першим місцем співзасновнику Microsoft Біллу Гейтсу, статки якого Forbes оцінює в $105,7 млрд.

Крім того, цього року Безос розлучився. Його колишня дружина Маккензі Безос отримала чверть їх акцій Amazon. Її статки оцінюються в $32,7 млрд.

Безос очолив рейтинг Forbes в 2018 році. Він також став першим мільярдером, статки якого перевищили $100 млрд. Минулої осені Forbes оцінював його статки в $160 млрд.