Ілюстрація REUTERS

Затриманий правоохоронцями на хабарі співробітник Національного банку України не є працівником підрозділу з видачі валютних ліцензій і не обіймає керівної посади, а працює в департаменті господарського забезпечення.

Читайте такожНБУ прокоментував звинувачення прокуратури у причетності свого співробітника до збитків банку «Богуслав»

Про це йдеться в коментарі Національного банку України у відповідь на повідомлення столичної прокуратури про затримання працівника НБУ за підозрою у сприянні в отриманні ліцензії на обмін валют.

Відео дня

Відзначається, що Нацбанк поки що не отримував від правоохоронних органів детальної інформації про причини затримання і з'ясовує обставини справи.

У НБУ наголосили, що рішення про видачу ліцензій ухвалюються колегіальним органом на підставі висновку ряду департаментів, що унеможливлює вплив однієї людини на цей процес.

Також повідомляється, що Нацбанк планує провести внутрішню перевірку і готовий всіляко сприяти проведенню слідчих дій і надавати інформацію для всебічного, повного й об'єктивного розслідування.

Як повідомляв УНІАН, прокуратура Києва вчора, 29 жовтня, затримала головного спеціаліста НБУ, який за 50 тисяч доларів обіцяв підприємцю сприяння в отриманні безстрокової ліцензії на обмін валюти. Затримання проведено під час передачі частини обумовлених коштів у сумі 40 тисяч доларів біля будівлі НБУ на Печерську. Затриманому готується повідомлення про підозру в замаху на шахрайське заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах.