Це на 28% більше показника 2018 року / фото УНІАН

Система електронних платежів Національного банку України (СЕП) за 2019 рік забезпечила проведення 384 мільйонів початкових платежів на суму понад 32 трильйони гривень, що на 7,5% за кількістю та на 28% по сумі вище показників 2018 року.

Читайте такожУкраїнці зможуть переказувати кошти з-за кордону через картки VISA

Як повідомляється на сайті НБУ, минулоріч в СЕП в середньому за день оброблялося близько 1,5 мільйона початкових платежів на суму 130 мільярдів гривень, тоді як потенційно система здатна обробляти протягом дня близько 10 мільйонів платежів.

Відео дня

За оцінками регулятора, переважна більшість початкових платежів сформовано українськими банками та їх філіями.

У НБУ нагадали, що з квітня регулятор планує перевести свою систему електронних платежів на розширений регламент роботи в форматі 23/7, а в середньостроковій перспективі - на режим цілодобової роботи 24/7.

Довідка УНІАН. Система електронних платежів Національного банку - державна банківська платіжна система, що забезпечує проведення міжбанківського переказу через рахунки, відкриті в Національному банку України. Нацбанк є платіжною організацією та розрахунковим банком системи.

СЕП забезпечує проведення 96% міжбанківських переказів коштів у національній валюті в межах України. Учасниками СЕП за станом на 1 січня 2020 року є 75 банків, Державна казначейська служба і Національний банк України.