Суд визнав незаконною передачу кредитів банку "Михайлівський" двом компаніям / фото wikimapia.org

Касаційний суд у складі Верховного суду України скасував рішення судів попередніх інстанцій, які визнали правомірною поступку прав вимоги за кредитами банку «Михайлівський» напередодні його банкрутства компаніям «Плеяда» і «Фагор».

Читайте такожВерховний суд підтвердив законність ліквідації банку "Михайлівський"

Як повідомляється на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, суд направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Відео дня

У фонді пояснили, що компанії «Плеяда» і «Фагор» не мають правових підстав для стягнення коштів із позичальників банку «Михайлівський».

Зазначається, що станом на 1 січня фонд виплатив понад 30 тисячам вкладників і фізичних осіб, які прирівнюються до вкладників банку «Михайлівський», гарантоване відшкодування на загальну суму понад 2,47 млрд грн.

Також повідомляється, що реквізити для погашення кредитів в банку «Михайлівський» вказані на сайті фонду.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України визнав неплатоспроможним банк «Михайлівський» у травні 2016 року.

Напередодні введення тимчасової адміністрації банк «Михайлівський» уклав договір із компанією «Плеяда» про відступлення прав вимоги за кредитним портфелем вартістю понад 682 млн грн за заниженою ціною. Згодом компанія «Плеяда» передала права вимоги за кредитами компанії «Фагор».

Фонд гарантування визнав ці договори нікчемними, проте зазначені компанії намагаються відстоювати свої інтереси через суд.