У Мінфіні запропонували "взагалі не стосуватися бюджету" / фото УНІАН

Міністерство фінансів України не переглядатиме державного бюджету без якісно оновленого макроекономічного прогнозу, який готує Міністерство економіки.

Читайте такожERROR

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів з посиланням на міністра Ігоря Уманського.

Відео дня

"Я б не торкався параметрів бюджету взагалі. Ми хочемо зрозуміти макрорамку, на основі якої будувати й переглядати державний бюджет. Поки ця макрорамка відсутня. Причина - висока волатильність світових фінансових ринків і глобальна невизначеність щодо перебігу пандемії коронавірусу", - наводяться в повідомленні слова міністра.

Уманський додав, що оцінку макроекономічної ситуації Мінекономіки представить наступного тижня.

Як повідомляв УНІАН, державний бюджет України за січень-лютий 2020 року отримав 122,633 мільярда гривень доходів, що на 17,229 мільярда гривень, або на 12,3%, нижче планового показника.

Згідно з чинним законодавством, в Україні щорічно повинна проводитися індексація пенсій з урахуванням зростання середньої зарплати за попередній рік та показника інфляції. Проведення індексації очікувалося в березні, проте 2 березня тодішній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що це питання знаходиться в процесі розробки.

6 березня новопризначений прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ході виступу у Верховній Раді заявив, що Кабінет міністрів проаналізує можливості державного бюджету на 2020 рік і винесе це питання на розгляд Верховної Ради, щоб забезпечити індексацію пенсій на користь 11 мільйонів пенсіонерів.