Ілюстрація REUTERS

Прийнятий Верховною Радою закон про підтримку платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавірусної інфекції передбачає оплату лікарняних людям, які знаходяться на самоізоляції, коштом Фонду соціального страхування, в розмірі 50% від їхньої середньої заробітної плати, незалежно від страхового стажу.

Читайте такожПідприємствам рекомендують перевести співробітників на позмінну або дистанційну роботу

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев в ході брифінгу.

Відео дня

За його словами, прийнятий закон удосконалює норму про лікарняні, в тому числі для осіб, які перебувають на самоізоляції.

«Якщо людина знаходиться на самоізоляції, їй виплачується 50% середньої заробітної плати за рахунок Фонду соціального страхування, незалежно від страхового стажу», - сказав Гетьманцев.

Також він повідомив, що закон передбачає незастосування штрафних санкцій за податковим законодавством, з 1 березня по 31 травня, мораторій на проведення виїзних перевірок до 31 травня, продовження до 1 липня терміну подачі податкових декларацій для фізичних осіб.

Крім того, закон відстрочує сплату податку на землю і на комерційну нерухомість до 30 квітня, і також на цей же період звільняє від сплати ЄСВ фізосіб-підприємців і відкладає введення фіскалізації на три місяці.

Також закон тимчасово звільняє від штрафних санкцій позичальників за споживчими кредитами.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня прийняла рішення послабити вимоги податкового законодавства з метою підтримати платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавірусної інфекції.