Ілюстрація REUTERS

 Кабінет міністрів України планує запровадити додаткову компенсацію з оплати житлово-комунальних послуг на період карантину для 3 млн домогосподарств - отримувачів субсидій, шляхом збільшення соціальних нормативів користування такими послугами.

Читайте такожУ Кабміні розповіли, коли пенсіонери отримають одноразову доплату

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна під час брифінгу.

Відео дня

«На найближчих засіданнях уряду ми будемо пропонувати додаткову компенсацію витрат для 3 млн домогосподарств, які сьогодні отримують субсидію, на оплату окремих комунальних послуг у період карантину. Ми зробимо це шляхом збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом, підігрівом води, користування гарячою та холодною водою», - сказала міністр.

Лазебна підкреслила, що люди використовуватимуть більше ресурсів, залишаючись вдома в умовах карантину, тому уряд пішов на такий крок. За її словами, середня сума такої компенсації становитиме 300 грн.

Також вона повідомила, що буде спрощено порядок надання субсидії з оплати ЖКП людям, які втратили роботу під час карантину.

«Ми посилюємо соціальний захист громадян, які в період карантину будуть без роботи, втратять роботу. Ми для них спростимо порядок надання субсидії, це ми плануємо винести на середу на засідання Кабміну», - зазначила Лазебна.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Мінсоцполітики повідомили, що одержувачі субсидій та пільг в Україні не будуть позбавлені їх у разі несвоєчасної оплати житлово-комунальних послуг під час карантину.

За даними Мінсоцполітики, середній розмір субсидії з оплати житлово-комунальних послуг в Україні у 2019 році становив 1200 грн, розмір пільги - 750 грн.