Банк

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до Національного банку України з пропозицією про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного банку «Київська Русь», повідомляється на сайті фонду.

За інформацією фонду, термін дії тимчасової адміністрації у банку закінчився, і найменш витратним способом його виведення з ринку є ліквідація з відшкодуванням за вкладами фізосіб через Фонд гарантування.

Також повідомляється, що з 13 липня тимчасово припинено виплати вкладникам банку для завершення формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації. Виплати відновляться не пізніше семи днів з дня прийняття Нацбанком рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Відео дня

Читайте такожВ Україні визнали неплатоспроможними вже 55 банків

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України визнав банк «Київська Русь» неплатоспроможним 19 березня, у зв'язку з чим Фонд гарантування ввів у цей банк тимчасову адміністрацію.

Банк «Київська Русь» (м.Київ) працює на ринку України з 1996 року і входить до групи великих банків. Основним акціонером банку, за даними НБУ, є Віктор Братко.