фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив про готовність за запитом бізнесу розробити законопроект про введення кримінальної відповідальності за контрабанду. Про це глава держави повідомив на зустрічі з бізнесом у Києві.

Читайте такожБоротьба з контрабандою: Фіскальна служба розробила портативний касовий апарат

"Я вважаю, що якщо у нас є заборона і немає відповідальності - це не спрацює... Якщо зараз бізнес говорить, і доручає нам, уряду, парламенту введення кримінальної відповідальності за контрабанду - я готовий, посилаючись на вас, розробляти відповідні законопроекти", - сказав президент.

Відео дня

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що боротьба з контрабандою є однією з ключових завдань уряду.

"У нас є інформація про наявність "обрізаного транзиту", коли товари заходять нібито транзитом через Україну, а потім діваються невідомо куди... Часто контрабанду організовують правоохоронці", - зазначив глава уряду.

За його словами, боротьба з контрабандою є елементом захисту сумлінного бізнесу і буде продовжена.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2016 року Гройсман анонсував масштабні зміни в роботі митниці, продиктовані вимогами бізнесу, а також рекомендаціями міжнародних фінансових організацій. У травні Україна і США уклали угоду про взаємну допомогу з митних адміністрацій, що передбачає співпрацю між Державною фіскальною службою України та Митною та прикордонної службою США у припиненні протиправних дій, які завдають шкоди економічним інтересам обох країн. Угода стала одним з етапів дворічного проекту реформування української митниці від уряду США з обсягом фінансування 4 мільйони доларів. Проект був узгоджений навесні 2016 року.

Прем'єр оцінив потенціал зростання митних платежів до бюджету України в 60 мільярдів гривень на рік, за рахунок боротьби з контрабандою та тіньовими схемами.